ViSionary MusiC
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ViSionary MusiC

AnasayfaPortalLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Türk basınında '140 karakter' devrimi

YazarMesaj
_-quitar-_
Editör
Editör
_-quitar-_

Türk basınında '140 karakter' devrimi Empty
MesajKonu: Türk basınında '140 karakter' devrimi   Türk basınında '140 karakter' devrimi I_icon_minitimeSalı Ağus. 04, 2009 4:05 am

Twitter devrimi sadece İran'da yaşanmıyor. Türk'ün Twitter'la ilişkisi de inanılmaz bir hızla gelişiyor. Sosyal ağın pençesine düşen en yeni topluluk ise, gazeteciler. Türk medyasının 'Twitter trendsetterları' şimdilik kendi hayatlarından kesitler yazıp belli başlı konular hakkında tartışıyor.
Bazı isimler Twitter yazışmalarını yazılarına da yansıtıyor. Kimisi konuya henüz çok hâkim değil; sadece yazılarının linklerini yolluyor. Twitter'a iyi hâkim olanlar ise çift taraflı bir iletişim peşinde. İlginç buldukları haberleri paylaşıyor, ortaya tartışma konuları atıyor, okurlarıyla birebir iletişime geçiyor. Melis Alphan (Milliyet) ilginç haberler geçiyor, Serdar Tugut (Akşam) yazacağı yazıyla ilgili
GAZETECİLERİN ADRESLERİ
SABAH
Elçin Yahşi - www.twitter.com/yelchin
Sonat Bahar - www.twitter.com/sonatbahar
Müjgan Halis - www.twitter.com/mujganhl
Aslı Alp - www.twitter.com/aslialp
Olkan Özyurt - www.twitter.com/olkano
Kaya Genç - www.twitter.com/kayagenc
Yaprak Aras Şahinbaş - www.twitter.com/trendometre
Ece Koçal - www.twitter.com/eceko
Bülent Timurlenk - www.twitter.com/timblnt
Ayşe Ferhangil - www.twitter.com/aysekus
Ayşe Özyılmazel - www.twitter.com/ayseozyilmazel

Milliyet
Melis Alphan - www.twitter.com/melisalphan
Mehmet Tez - www.twitter.com/mehmettez
Menderes Özel - www.twitter.com/Mendoloji

Akşam
Serdar Turgut - www.twitter.com/serdargut
Oray Eğin - www.twitter.com/orayegin
Tuğçe Tatari - www.twitter.com/ttatari
Yiğit Karaahmet - www.twitter.com/yiitk

Radikal
Serdar Kuzuloğlu - www.twitter.com/mserdark
Kaan Sezyum - www.twitter.com/kaansezyum

HABERTURK
Fatih Altaylı - www.twitter.com/fatihaltayli
Murat Bardakçı - www.twitter.com/muratbardakci
Zeynep Subaşı - www.twitter.com/zsubasi

Hürriyet
Cengiz Semercioğlu - www.twitter.com/cengizsemercio
Ezgi Başaran - www.twitter.com/ezgibasaran
Tolga Akyıldız - www.twitter.com/takyildiz

Star Gazetesi
Özkan Güven - www.twitter.com/ozkanguven

TELEVİZYONLAR
CNNTURK
Ahu Özyurt - www.twitter.com/ahuozyurt
Cüneyt Özdemir - www.twitter.com/cuneytozdemir

NTV
Mirgün Cabas - www.twitter.com/MirgunCabas
Burcu Esmersoy - www.twitter.com/burcues
Murat Kosova - www.twitter.com/Murat_Kosova
Kaan Kural - www.twitter.com/kaankural

ÇİZERLER
Erdil Yaşaroğlu - www.twitter.com/erdilyasaroglu
Selçuk Erdem - www.twitter.com/selcukerdem
Cem Dinlenmiş -
www.twitter.com/cemdinlenmis
tartışmalar başlatıyor, Burcu Esmersoy (NTV) ise daha çok gündelik hayatından bahsediyor. Basılı gazete okumayı uzun zaman önce bırakan yeni nesil, Türk medyasındaki bu değişimden memnun. Kimi sevdiği yazarın özel hayatını takip etmek için, kimi de haber almak için takip ediyor.
Bu değişimin ilk etapta medya sitelerini etkileyeceğini tahmin etmek zor değil. Ahmet Hakan'ın (Hürriyet) ameliyatını gerçek zamanlı ve hatta belki kendi ağzından öğrenebilmek varken, neden medya magazin sitelerine girilsin ki?
AP, TWITTER KURALLARI YAYINLADI

Twitter'la ilgili en çok tartışılan ise, güvenlik konusu. Çünkü siteye yazılan her şey Google'a kaydoluyor ve aramalarda çıkıyor. Profil ayarlarınızı değiştirmediğiniz sürece, yazdıklarınız da kamuya açık. Geçtiğimiz hafta NTV'den Mirgün Cabas'ın Ertuğrul Özkök'ün bir yazısı üzerine yaptığı yorumun internet
sitelerine düşmesi de, bu güvenlik zaafının bir neticesiydi.
Melis Alphan, "Herkese söylemeyeceğim hiçbir şeyi yazmam Twitter'a," dese de, gazetecilerin yazdıklarının takip edilmesi sadece bize özgü bir şey değil. Basının Twitter manevraları Amerika'da da yakından takip ediliyor. Gawker sitesi, okurlarını avcılara dönüştürme çabasında: "Medya elitinin patavatsız tweet'lerini bizimle de paylaşın," diyorlar. Bu medya avının farkına varan AP gibi haber ajansları ise, çalışanlarına özel 'Twitter kullanma rehberi' hazırlıyor, tweet etme kuralları koyuyor.
Ahu Özyurt (CNNTURK Washington Muhabiri)
Başbakan'ın gezileri de 'tweet' edilse...
"Bir haftadır, Oray Eğin'in (Akşam) telkinleri ile kullanmaya başladım. Günde en az dört-beş kere giriyor, Washington gündeminden notlar yazmaya çalışıyorum. Bizim için nabız ve kulis almaya uygun bir yer. Listemde gazeteci arkadaşlarım, CNN'deki programlar, çizerler ve Galatasaray tribününden dostlar var. Oray Eğin, Serdar Turgut, Elçin Yahşi ve trendometre'yi izliyorum.

Enis Berberoğlu, Ahmet Hakan, Fatma K. Barbarosoğlu ve Hakkı Devrim de yazsa keşke. Bazen çok kızsam da, mesela Fehmi Koru'nun da tweet etmesini isterdim. Bence Türk basını Twitter'ı daha çok haber ağırlıklı kullanabilmeli. Org. Başbuğ'un brifinglerini, Başbakan'ın gezilerini birileri bize tweet etse fena mı olurdu?"
Serdar Turgut (Akşam yazarı)
Türk basınında daha da yayılacak
"Twitter'ı iki aydır kullanıyorum. Arkadaşlarım neler düşünüyor diye ve yeni şeyler öğrenmek için giriyorum. Trendlerden ve modern haberlerden haberdar oluyorum. Trendometre, Melis Alphan ve Ezgi Başaran, en çok takip ettiğim isimler. Ben ise mizah yapıyorum, düşündüklerimi yazıyorum ve yazı konularını atıyorum. Twitter, Türk basınında daha da yaygınlaşacaktır."

Melis Alphan (Milliyet yazarı)
İşimizle çok örtüşüyor
"Yaklaşık iki yıl önce üye olmuştum ama gerçekten kullanmaya yeni başladım. Bugüne kadar hiçbir sosyal paylaşım ağına girmediğim sıklıkta Twitter'a giriyorum. Beni tavlamasının nedeni sade ve hızlı
bir iletişim aracı olması. Lafı dolandırmadan derdiniz neyse 140 karakterde (iki cümle) anlatıyorsunuz. Listemde takip ettiğim siteler, sevdiğim müzisyenler, tasarımcılar ve blog'lar var. Gazetecinin işiyle ve merakıyla birebir örtüşüyor Twitter. O yüzden de Türk medyası da çok sevdi."
Bülent Timurlenk (SABAH Spor Editörü)
Kısa cümleler kurmalı
"Bizim meslekteki koşuşturmaca arasında ufak notlar düşmek, tavsiyeler okumak oksijen çadırına girmek gibi. 2.5 yıldır blog yazıyorum ama bazen de kısa cümleler kurmak lazım hayatta. Kimin, nerede, ne yaptığını merak etmiyorum açıkçası. Beni çeken tarafı, ilginç bir haberin linki, güzel bir restoran tavsiyesi ya da şehrin kaosunda birbirini göremeyen insanlar olarak nefes aldığımızı bilmek…"

Yaprak A. ŞAHİNBAŞ'ın haberi

https://visionarymusic.yetkin-forum.com

Türk basınında '140 karakter' devrimi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TÜRK ASKERLERİ KARAADA'YA GİTTİ!!!
» SABİT ÜCRETTE TÜRK TELEKOM LEHİNE KARAR!!
» İ.B.B. Şehir Tiyatroları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Turnede...
» TÜRK POP’UNUN LİDERİ SHOW RADYO ARTIK DOKUNABİLECEĞİNİZ KADAR YAKIN...
» Türk sinemasında son yıllarda yaşanan yeni film sayısı artışının genel kaliteyi artırdığını düşünüyor musunuz?